#kekcoklat photos & videos

49 minutes ago

Kek buah bakar dah siap potong. Nampak tak... kek tetap moust walaupun dibakar. . Sape kata kek buah bakar tak boleh jadi macam kek buah kukus 😁 . Jom lah klik link di bio. . t.me/BelajarBuatKek . . . . . . . #kek #keksedap #keklembut #kekmudah #belajarbuatkek #keksarangsemut #kekgulahangus #video #online #kajang #bangi #kekcoklatkoist #kekcoklat #kekspan #kekbudget #brownies #frosting #freshcream #buttercream #creamcheese #topping #ganache #dripping #cupcake #kekcoklat #doublecoklat #cheese #cheeseleleh #coklatleleh #kelaskek

20
1 hour ago

‼️ NUTELLA CHEESE TART ‼️ ‼️ ONLY RM 50 ‼️ KLIK DEKAT BIO IF YOU WANT TO ORDER #kek #keksedap #mamasab #mamasabbakery #kekmurah #jb #kekhantaran #kekharijadi #kekbirthday #kekcoklat #kekcoklatsedap

30
1 hour ago

‼️ NAMPAK SEDAPKAN KAMBING PERAP BIRI BIRI FROM MAMASAB ‼️ DAHLAH SEDAP, BANYAK PULAK TU DALAM ONE BOX ‼️BOLEH BUAT BBQ DENGAN KAWAN KAWAN JUGAK ‼️‼️ ‼️ KAMBING PERAP MAMASAB ONLY RM 55 ( 1KG ) ‼️COD SAMPAI RUMAH 🚗 KLIK DEKAT BIO IF YOU WANT TO ORDER #kek #keksedap #mamasab #kambingperap #kambingperapmamasab #kambingperapfrozen #kambingperapsedap #mamasabbakery #kekmurah #jb #kekhantaran #kekharijadi #kekbirthday #kekcoklat #kekcoklatsedap

40
1 hour ago

‼️ PANDAN GULA MELAKA ‼️ KEK PANDAN YANG SANGAT GEBU DIHIASI BERSAMA CREAM PANDAN, GULA MELAKA & HAWAIAN COCONUT ‼️ ‼️ ONLY RM 40‼️COD SAMPAI DEPAN RUMAH 🚗 KLIK DEKAT BIO IF YOU WANT TO ORDER #kek #keksedap #mamasab #mamasabbakery #kekmurah #jb #kekhantaran #kekharijadi #kekbirthday #kekcoklat #kekcoklatsedap #kekpandan #kekpandangulamelaka

40
1 hour ago

Cake birthday thema didi & friends. Terima tempahan kek birthday berbagai size syarat2 tempahan kek 🔸Deposit 50% 🔸 Self pickup at Bandar Baru Sentul 🔸 Pemilihan design hanya sekali, sebarang pertukaran tidak dibenarkan 🔸Harga kek tertakluk kepada design/ perisa/jenis kek https://wa.link/uimpq7 #kekmurah #kekhomeade #kekcustom #kek #kekprincess #kekharijadi #kekviral #keksedap #kekcoklat #cakekekinian #kekasih #kekkahwin

00
2 hours ago

‼️ WHOOPIE PIE ‼️ RUGINYA KALAU TAK TRY ‼️ ‼️ PROMOTION ONLY RM 30‼️ HARGA ASAL RM 35 ‼️ GRAB IT UNTIL 31 OCTOBER ‼️ KLIK DEKAT BIO IF YOU WANT TO ORDER #kek #keksedap #mamasab #mamasabbakery #kekmurah #jb #kekhantaran #kekharijadi #kekbirthday #kekcoklat #kekcoklatsedap

50
12 hours ago

Baker Theme cake👩🏻‍🍳 . . Tornado™ Cake inside with cream cheese frosting

82
12 hours ago

Idea from @confeitariameiga . . Red Velvet cake inside🦋

41

Top photos & videos on #kekcoklat

Jul 2020

Esok dah raya haji kan...kali ni baru betul2 raya tul tak...hehehehe....so kiter buat la kek yg mudah dan senang..... Menu kek kiter ialah.... Kek Cokelat Senang Sangat...😍😍😍 Bahan2 kek... 1. 2 cawan tepung gandum 2. 1 cawan serbuk koko 3. Stgh susu baking soda 4. 1 biji telur 5. 1 cawan minyak masak... 6. 1 penutuo kecik essen vanilla 7. 1 cawan susu pekat 8. 1/2 cawan air panas mendidih Bahan2 Topping coklat 1. 2 sudu butter 2. 3-4 sudu serbuk koko 3. Stg cawan susu pekat 4. Air sejuk sikit Cara2 buat kek 1. Masukkan 2 cawan tepung gandung diikuti dgn 1 cawan serbuk koko. Gaul2 rata. 2. Kendian masukkan baking soda dan gaul lagi . 3. Masukkan telur 1 biji dan gaul2 lagi. 4. Masukkan minyak masak dan susu pekat. Gaul2 rata dan masukkan essen vanilla. 5. Last sekali masukkan stgh cawan air panas yg mendidih...pandai2 adjust ya. 6. Kukus selama 30-40 minit tgok size bekas ya. 7. Siap Cara2 buat topping... 1. Cairkan 2 sudu butter. 2. Kemudian letak 3- sudu serbuk koko dan gaul2 rata. 3. Then, letak plak stgh cawan susu pekat dan gaul rata lagi.... 4. Lepas sekali tuang sedikit air sejuk. Lepas topping siap, leh tuang atas kek...siapppp #cute #cutenessoverload #instacute #morning #thursday #raya #rayahaji #shafiquecute_official #ctdk #chocolatecake #kekkukus #kekcoklat #love #trending #viral #happy #instafamous #instafood #instagood #instafit #makan2 #masak #hariraya2020 #rayaqurban #pkpp #kuehraya #balikkampung

7.7k151
last month

Menu kek kiter.... Kek Cokelat Bujang Senang lagi Cute 😍😘 Bahan2 kek... 1. 1 cawan susu pekat 2. 1/4 cawan butter dicairkan 3. 1 cawan serbuk koko 4. 2 biji telur 5. 1/4 cawan minyak kelapa dara atau minyak masak... 6. Essen Coklat 7. 1 cawan Tepung gandum 8. 1 sudu kecil baking powder 9. 1/2 cawan air panas mendidih Bahan2 Topping 1. 2 sudu butter 2. 3-4 sudu serbuk koko 3. 2-3 sudu susu pekat Cara2 buat kek 1. Masukkan 1 cawan susu pekat diikuti 1/4 cawan butter yg dicairkan berserta 1 cawan koko ke dlm bekas dan gaul2 rata. 2. Kemudian masukkan 2 biji telur dan gaul2 rata lagi. 3. Selepas sebati, masukkan 1/4 cawan minyak masak atau kelapa dara dan gaul rata lagi. 4. Lepas tu masukkan 1 sudu kecil essen coklat dan gaul rata. 5. 1 cawan tepung gandum dan 1 sudu kecik baking powder di ayak dahulu baru masukkan kedlm adunan dan gaul rata lagi. 6. Sekiranya adunan terlalu likat, tambahkan setengan cawan air panas yg baru mendidih kedalamnya...gaul rata hingga kiter dpt kelikatan sepeti dlm video. 7. Then, masukkan adunan kedlm periuk nasi dan biarkan dlm sejam jugak la. Nk tahu masak g cek dgn lidi...kalau licin tu dah masak lerr... 8. Pas masak kek, biarkan sejuk jap. Cara2 buat topping... 1. Cairkan 2 sudu butter. 2. Kemudian letak 3- sudu serbuk koko dan gaul2 rata. 3. Then, letak plak 3-4 sudu susu pekat dan gaul rata lagi.... 4. Lepas siap, tuang dan sapu atas kek....siapp.... #cute #cutenessoverload #instacute #instagood #instafit #shafiquecute_official #ctdk #instafood #kekkukus #kekcoklat #instafamous #malaysia #indonesia #happy #philippines #love #trending #viral #saturday #lunch #chocolatecake #pkpp #tiktok #mirafilzah #kekcoklatmoist #throwback

3.9k128
last month

Kek tornado 😍makan sejuk2 sedap ya amat🤤kinah guna tepung kek dari @era_premiumcake super lembut dan sedap..sekarang kak ira tengah mencari agent di seluruh negeri. No hp k. Ira 0104474847 KEK COKLAT CHEESE Bahan kek 3 biji telur gred A 396 gm tepung kek coklat 180 gm air panas 250 gm susu pekat manis 150 gm minyak masak Bahan cheese 250 gm cream cheese 3 sb susu pekat 1/2 cawan non dairy whipping cream 1/4 cawan whipping cream Bahan sos coklat 170 gm milk coklat compaund 1 cawan whipping cream 👉cara2 di video 👉guna loyang saiz 9 dan potong kepada 4 👉bakar kaedah bain marie suhu 160 selama 30 minit atau sehingga masak #umikitchen88 #kinahmasak #kekcoklat #kekcoklatcheese #kektornado #kek #kekcoklatkinah

1.4k64
last month

Kek Coklat Cute Mute Forever Ever😍😘😍😘 Ada org nak makan kek kiter la rini...hehehehe Kiter buatkan je lah... Bahan2 kek... 1. 1 or 2 biji telur 2. 3 sudu gula pasir ***2 bahan atas ni kiter blender je**** 3. 1 cawan serbuk koko 4. 1 - 1/2 cawan tepung gandum 5. 1 cawan minyak kelapa 6. 1 sudu kecik baking powder 7. 1/2 cawan susu cair Bahan2 Topping 1. 2 sudu butter 2. 3-4 sudu serbuk koko 3. 6 sudu susu pekat Cara2 buat kek 1. Blender telur dan gula. Letak tepi jap. 2. Masukkan 1 cawan susu pekat, 1/2 cawan susu cair, 1 cawan minyak masak, 1 cawan koko dan 1 sudu kecik baking powder 2. Gaul2 rata dan kendian masukkan bahan blender awal2 tadi dan gaul rata lagi. 3. Sekiranya adunan terlalu likat, tambahkan setengah cawan air panas yg baru mendidih kedalamnya...gaul rata hingga kiter dpt kelikatan sepeti dlm video. 4. Then, masukkan adunan kedlm pengukus.dikukus dr 30 - 45 minit.Nk tahu masak g cek dgn lidi...kalau licin tu dah masak lerr... 5. Pas masak kek, biarkan sejuk jap. Cara2 buat topping... 1. Cairkan 2 sudu butter. 2. Kemudian letak 3- sudu serbuk koko dan gaul2 rata. 3. Then, letak plak 3-4 sudu susu pekat dan gaul rata lagi.... 4. Lepas siap, tuang dan sapu atas kek dan siap... #cute #cutenessoverload #instacute #shafiquecute_official #ctdk #love #trending #viral #happy #malaysia #indonesia #filipino #kekkukus #chocolatecake #kekcoklat #masak #makan2 #pkpp #friday #lunch #baking #cake #instafamous #instagood #instafood #instadaily

2.2k53
Jun 2020

Amboi cantik menjadi kek sis ni❤️ boleh la cuba. . . Kek moist chocolate yg sy selalu buat jual. Resipi sangat mudah. Sukatan guna cawan je..... Bahan A 1 1/2 cawan susu coklat 1/2 cawan air 1/2 cawan serbuk Koko 1 sudu teh serbuk nescafe 1 cawan gula pasir 1 cawan gula perang Masak adunan diatas sehingga larut. Ketepikan. *Tips tak nak berketul. Gaul serbuk koko dgn gula dulu sebelum masukkan cecair. Kemudian baru buka api gas. Bahan B 2 biji telur 2 cawan tepung gandum 1 sudu teh soda bikarbonat 1 sudu teh baking powder 1 cawan minyak( nak elok minyak jagung ) Cara2: 1 ) Pukul telur sampai kembang high speed. 2 ) Masukkan larutan Bahan A, medium speed. 3 ) Masukkan tepung, soda, baking powder yg telah diayak. 4 ) Masukkan minyak. Kaup balikkan. Tuang adunan ke dalam loyang yg telah digriskan. Kukus lebih kurang sejam. Atau sehingga masak. Nak tau cara masak cucuk kek dgn lidi. Kalau tak lekat pada lidi. Masaklah tu. Topping ganache. Secawan coklat Beryls( double boiler ) cair Sedikit susu cair. Sejukkan. Tuang atas kek yg telah sejuk. Selamat mencuba. . . Kredit resipi: FB Zaimah Idris #rasashare #MajalahRasa #tip #petua #resipi #recipe #resepi #foodhacks #foodporn #homemade #kekcoklat

1.1k11
Aug 2020

Thankyou miss Bella for ordering💛 6inch moist chocolacate cake with customize cake topper & transparent box. #kekkapar #kaparklang #meruklang #klang #kekcoklatmoist #moistchocolatecake #chocolatecake #kekcoklat #kektunang #birthdaycake

11316
Jun 2020

Tempat kerja korg ade buat jamuan raya kecil2 kecilan ke skrg ni? Jgn pening pikir menu apa nak bawa. Try out our Mini Bomboloni. Ade 40pcs tau. Harga cuma RM50 sahaja. Delivery available sekitar KL & Selangor👍🏻 Click link dkt bio to order ya *Nak tempah awal pun boleh😊 #donut #kek #kekcoklat #manis #manisan #minumpetang #cheese #cheesekek #bomboloni #desert #menudesert #menupkp #deliveryminumpetang #deliverymakan #nakmakanape #makananbudak #bombolonicheras #bomboloniampang # bombolonigebu #bombolonipandan #deliverymakananampang #deliverymakanancheras #deliverymakananpandan

14111
last month

•• Make your life as sweet as cake • • • • • • #kongsiresepi Kek Coklat Gorgeous Bahan A -Masak dengan api perlahan sampai cair 1 cawan gula 1 cawan serbuk koko 1 cawan minyak masak 1 cawan susu cair 1 cawan susu pekat Bahan B - Pukul sampai kembang 3 biji telur (saya guna telur nutri plus ) Bahan C- Ayak bersama 1 1/4 cawan tepung naik sendiri 1 camce teh soda bikarbonat Cara - Cara 1. Bila telur dah kembang, masukkan Bahan A yang telah pun cair dan suam2 2. Bila Bahan A & B sebati masukkan Bahan C. 3. Kacau rata dan sebati 4. Kukus selama 40-45minit 5. Bila dah masak terlangkupkan kek atas redai / dulang, supaya tak tenggelam kat tengah2 nya. Resepi ganage Masakkan kesmua bahan ganage ini atas api kecil, hingga likat berkilat, agak dah suam2 boleh la tuangkan ke atas kek. * anda boleh agak2 ikut tahap kebekuan dan kecairan ganage yang disukai.. 1/2 cawan serbuk koko 1/2 cawan susu pekat 2 sudu marjerin ~ cuba jangan tak cubaa: ) • •• • #jarijemaritini #homemade #justry #kek #cake #creamrcake #kekcoklat #chocolatecake #delicious #foodphotography #foodporn #baking #eats #bakelikechef #justbaked #sharerecipe #kongsiresepi #resepi #canonphoto #canonphotography

1082
Aug 2020

••The Cake Story•• • • • • Kek coklat & coffee buttercream frosting... Bahan A 1 cawan gula 1 cawan minyak masak 3 biji telur 1 sudu kecil esen vanila - Mix semuanya sampai sebati Bahan B •2 cawan tepung gandum/tepung naik sendiri •1 cawan serbuk koko •1 sudu kecil soda bikarbonat •1 sudu kecil baking powder -Ayak semua Bahan C •1 cawan susu pekat manis •1 cawan air suam - campur & kacau sebati Campurkan bahan A & B, kacau rata kemudian masukkn bhn C, gaul sebati Kukus lebih kurang 45 minit - letakkan kain pd penutup tudung kukus utk elakkn wap menitik atas kek. Kalau ada pemanggang ajaib, lg cepat 15/20 mnt da msk.. ButterCream 200 buttercup 80gram icing sugar 1 sudu besar nescafe dibancuh dgn 2 sudu besar air panas.. *Mix semua bahan dengan medium speed hingga gebu. ~Bolehlah deco ikut kreativiti sendiri • • #jarijemaritini #homemade #justry #kek #cake #creamrcake #kekcoklat #chocolatecake #delicious #foodphotography #foodporn #baking #eats #bakelikechef #justbaked #sharerecipe #kongsiresepi #resepi

11020